LU-koekjes gemaakt met oog voor biodiversiteit en duurzaamheid
Aveve focust op lokale landbouw

LU-koekjes, gemaakt met oog voor biodiversiteit en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Aveve. Sinds de lancering van het LU-Harmony-charter wordt continu gewerkt aan een duurzamer koekje. Dat betekent dus ook kiezen voor een meer lokale teelt. Voor de oogst van 2021 telen landbouwers en klanten van Aveve-zaakvoerder Vadis in de regio Oudenaarde zo’n 120 ha biscuittarwe, die in de fa­briek van Mondelez International tot koekjes wordt verwerkt.

Klik op onderstaande knop om het volledig artikel te lezen (PDF).

Nieuws

okt 12 2021

LU-project seizoen 2021-2022

Na een succesvol eerste seizoen van het LU-Harmony project dit jaar hebben we besloten om...
sep 13 2021

Pré-Ecoregelingen en werktuigendagen

In afwachting van de definitieve goedkeuring van het nieuw GLB werden voor 2021 en 2022 éénjarige...
aug 11 2021

Inzaai gras en groenbedekkers na oogst

De graanoogst liep door het wisselvallige weer wat vertraging op, maar we lijken nu toch...
Persartikel Boer en Tuinder 5 aug. 2021: Duurzame Vlaamse LU Harmony tarwe
aug 09 2021

Persartikel: Duurzame Vlaamse LU Harmony-tarwe

Dit jaar is er voor het eerst in de Vlaamse Ardennen tarwe geoogst die geteeld werd volgens het...